FullMoon Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zupa dyniowa -krem Dynia pokrojona w kostkę (np. pół średniej dyni) mleczko kokosowe (naturalne, bez zagęszczaczy) - około pół szklanki jeśli jest rzadkie lub 1 czubata łyżka, jeśli się już odstało i jest jak gęsta śmietana odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę 1 nieduża marchewka starta na grubej tarce sok z 1-2.mandarynek lub z 1 pomarańczy przyprawy - gałka muszkatołowa świeżo utarta, sol, pieprz dynię, marchewkę i cebulkę podsmażam na patelni - potem do garnka i zalewam nie za dużą ilością wody, dodaje przyprawy po ugotowaniu miksuję, dodaję mleczko kokosowe i sok z pomarańczy i zagotowuję jest pyszna z grzankami albo ciasteczkami/paluszkami słonymi obsypanymi kminkem lub sezamem (u nas jest takie ciasto jak francuskie, bez masła i bez jajka, zamrożone w kwadratach - kroję je po rozmrożeniu w paseczki, smaruje olejem, posypuję jedne kminkiem inne sezamem oraz gruba sola himalajska - i na chwile do piekarnika na 180st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.