Manitou1 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ma ktos jakies propozycje na szybki obiadek na 2 dni.Goraco i nie chce mi sie codziennie przy garach stac:dostal_na: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nashira Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 szybko : zsamrozona rybke wrzuc na bryttwanke, posyp grillem ziolowym, połóż na wierzchu margarynę i do piekarnika, az rybka będzie sie rozpadać zero roboty do tego ryż lub pieczone ziemniaczki - w rękaw odrobina przypraw i wody na mało roboty - zawsze piekarnik pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszołap Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A może zapiekanka? To jeszcze zależy, na ile osób ten obiad, u mnie na dwie osoby owalna forma żaroodporna starcza na dwa dni. Zapiekankę można zrobić z czegokolwiek. Z makaronu, sera, pokrojonych parówek, pokrojonej szynki, na przykład. Makaron można zastąpić ryżem. Ja dzisiaj zrobiłam z makaronu, szpinaku (mrożonego), ze startym serem edamskim i pleśniowym, wszystko wymieszane i zapieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nashira Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 oo, kotlety Wam sprzedam mojego tatusia mielisz cebulę, ser i mięso, mieszasz z gęstym ciastem naleśnikowym i przyprawami jakie kto woli; i smażysz - syte i pyszne, nawet bez ziemniaków a szybkie i na długo starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Key Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A ja proponuję jajecznicę z kiełbasą z 10 jaj Jak mi się się jeść, a nie chce się stać przy kuchni, to robię spaghetti. Kluski, mięso i sos. 20 min i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shimmy Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 a ja polecam naleśniki ze szpinakiem...poezja smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AA66 Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ja polecam na kilka dni..Leczo-robi sie dość szybko-kwestia pokrojenia wszytskiego, u mnie przewaznie starcza na 2-3 dni Ja robie róznie ale standardowo pomidorki,papryka,kiełbasa,cebula,pieczarki (ilość to już kwestia kto ile czego lubi ja daje mniej więcej podobne proporcje wszystkiego) Wszytsko tzreba ładnie pokroić, kiełbase i cebulke, wszytsko do gara i gotujemy, przyprawiamy wg gustu -ja lubie ostre dania więc daje papryczke chili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nashira Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 aleee, zmielcie 10 kg mięsa, zróbcie raz kotletów mielonych tonę, zamroźcie, a potem tylko odmrażajcie w dowolnej ilości przepisiki super, musze spisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shimmy Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 albo makaron z sosem pesto. Makaron peł♦noziarnisty Lubelli za 4 zł, i słoiczek sosu pesto za 5 zł. Mi starcza na 3-4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trida Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Wszelkiego rodzaju zupy A bardziej sycące -makaron / ryż z jakimś sosem Kopytka (odgrzewane na patelni najlepsze ) Pierogi (jak wyżej ) Warzywa na patelnię z ryżem Opcji jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotta2 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Szybkie i proste SCHAB/ LUB PIERS INDYKA W SOSIE PIECZENIOWYM /danie można podawać ze wszystkim: ziemniakami, kopytkami ryżem kaszą makaronem. Potrzeba: 1/2 kg mięsa 2-3 cebule mąka sól pieprz oliwa mięso przyprawiamy, obtaczamy w mące smażymy na patelni z obu stron tak żeby się mocno przyrumieniło, przekładamy do garnka na tej samej patelni smażymy cebule pokrojona w piórka, następnie tez przekładamy do granka, patelnie zalewamy gorącą wodą, mieszamy i cały tłuszczyk i przypaleniznę wlewamy do reszty składników dusimy pod przykryciem ze 20minut, na koniec doprawiamy sola i przeprzemy, część sosu można zblenderować, albo po prostu zagęścić trochę mąką. Danie pyszne, sycące tanie i szybkie (gotowe w max 40minut) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.