Ryfka Napisano 22 Marca 2007 Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 1,3-1,5 kg schabu bez kości 8 łyżek oleju pieprz, sól 20 dkg pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki natki pietruszki 1-2 łyżki bułki tartej (zależnie od potrzeby) 10 łyżek startego żółtego sera (edamski bądź gouda) Mięso umyć, osaczyć, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, posypać pieprzem i solą. na patelnię wlać 5 łyżek oleju, mocno go rozgrzać i smażyć mięso z obu stron. Następnie układać na płaskiej blasze posmarowanej odrobiną oleju. FARSZ: jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pieczarki, a gdy woda odparuje dodać cebulę i smażyć 5-7 min. Zawartość patelni przełożyć do miseczki i ostudzić. Następnie dodać posiekane jajka, natkę pietruszki, żółtka i bułkę tartą. Wymieszać doprawić sola i pieprzem. Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.