Skocz do zawartości

Kuchnia meksykańska


Karmaday

Rekomendowane odpowiedzi

  • 8 miesięcy temu...

Nie wiem czy jest wyszukany, ale sprawdzony przeze mnie. Łatwy i szybki obiad albo jak goście niespodziewanie wpadną.

 

Potrzeba:

- opakowanie mięsa mielonego

- puszka czerwonej fasoli

- paczka tortilli

- fix do spaghetti bolognese

- ser żółty

 

 

mięso mielone wrzucamy na patelnię i podsmażamy. następnie dodajemy rozrobiony z wodą fix, a na końcu fasolę. to ma być gęsta "papka". pakujemy to w tortillę i robimy z niej kopertki. posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. podajemy od razu, na gorąco. choć odgrzewane czy na zimno też smakują wyśmienicie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

meksykańskie jedzenie kojarzy mi się z kawałkiem mięsa, cebulą, fasolą, warzywami jak cukinia, bakłażan, kukurydza. do tego musi być obowiązkowo sos, oczywiście pikantny i jako dodatek ryż bądź kasza

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uwielbiam kuchnię meksykańską, choć mogę sobie na nią pozwolić raz na jakiś czas, bo jest ostra. Uwielbiam chilli con carne, burrito i nachosy na ciepło z serem i sosem z papryczek jalapeno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...